Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Програмният директор на BIT Ралица Ковачева обяви, че напуска медията

09 май 2017, 13:21 часа • 27368 прочитания

Програмният директор на BIT Ралица Ковачева обяви, че напуска медията.

"Скъпи приятели и колеги, от днес вече не работя в BiT. Това вече не е телевизията, в чието създаване участвах и от която можех да съм част с чисто сърце и съвест. Време е за нови идеи и нови предизвикателства, ще се виждаме наоколо", написа Ковачева в своя Facebook профил.

На 14 септември 2015 г. в българския ефир се появи нова телевизия – BIT (Би Ай Телевизия или Българска международна телевизия). Амбицията на медията беше обявена така: "Да представя точно нормалните българи, с които всеки от нас може да се гордее."

Основното лице на проекта в България е Нери Терзиева.

В Чикаго BIT стартира през юли 2013-та година, като онлайн телевизия. Собствениците са двама братя – български имигранти, Румен и Павел Вълневи (бел. ред. - Павел Вълнев е управител на Би Ай Телевизия). Те развиват логистичен бизнес в Чикаго и имат голямо желание да подпомагат всякакви инициативи на българската общност там – училищни прояви, събори. Именно от това желание се стига и до онлайн телевизията, сподели Ралица Ковачева в интервю за Actualno.com.

"Искаме да сме нормална телевизия, като нормално го използвам в най-хубавия смисъл на тази дума. Нормално като програма, без ексцесии в която и да е област – нито по отношение на забавните предавания, на риалити форматите, нито на каквото и да е. Нормално по отношение на начина на говорене, нормално по отношение на темите, които дискутираме и коментираме, нормално като образи, които показваме. Не ни влече болното, изкривеното, патологичното – искаме да покажем нормалното. Смятаме, че нормалността е силно подценена в нашето общество", каза още тя дни преди стартирането на телевизията у нас.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес