Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза за времето - 4 август 2023 г. (петък)

03 август 2023, 20:24 часа • 6611 прочитания

На 4 август 2023 г. остава горещо, на места ще превали и прегърми. Температурите остават високи. Вижте подробната прогноза за времето за нощта и деня.

На места ще прегърми

През нощта ще бъде предимно ясно. В Източна България ще духа слаб вятър от изток-югоизток, в останалите райони ще бъде почти тихо. Утре ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд главно в планините в Западна България ще е с купеста, на изолирани места и купесто-дъждовна облачност и там ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб, след обяд до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 36° и 41°, по-ниски в крайните източни райони, в София - около 36°. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Още: Идва нова гореща вълна, какви температури ни очакват? Говори Петър Янков (ВИДЕО)

Умерен вятър в планините

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд в масивите в Западна България ще е с купеста, на изолирани места и купесто-дъждовна облачност и там ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа предимно умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 30°, на 2000 метра - около 23°.

31° по Черноморието

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°. Температурата на морската вода е 22°-24°, на север от н. Калиакра - около 18°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, но вечерта ще започне да се усилва.

Още: Седмична прогноза за времето за 31 юли - 6 август 2023 г.

Кога изгрява слънцето

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 22 мин. и залязва в 20 ч. и 42 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 20 мин. Луната в София залязва в 9 ч. и 23 мин. и изгрява в 22 ч. и 38 мин. Фаза на луната: три дни след пълнолуние.

Атмосферното налягане е близко до средно за месеца - ще се понижава.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес