Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проф.Витанов: Много хора със симптоми не се регистрираха, но аз спипах това навреме

16 септември 2021, 15:25 часа • 12906 прочитания

Проф.Николай Витанов излезе с нова прогноза на фейсбук страницата си. Той пише, че на повърхността изглежда сякаш има разведряване в ковид обстановката, но в дълбочина нещата показват начало на негативно развитие.

Столицата е влязла в червената зона. 

"Прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост си е от червена по-червена. Там друг цвят скоро няма да видим", казва професорът физик.

"Виждате какво става в последните дни - броят на регистрираните случаи почти не расте, а смъртността се увеличава доста. Изводът е, че може и да сте със симптоми и да не се регистрирате като болен, но математиката ще хване този процес", добавя той.

Проф. Витанов прави и анализ по възрастови групи.

"Възрастовата група до 49 години се върнаха със симптоми от почивка, тестваха се в къщи, излязоха положителни и доста от тях не се регистрираха. Но Витанов спипа това развитие навреме", пише той.

"Вчера ви писах за линията 20 000 - 40 000 - 500 000. Това е линията, която в момента е щурмувана от Делта варианта. Първо се очаква да падне укреплението наречено 40 000 активни случая. След това се очаква да падне укреплението 20 000 починали (там съм ви обещал особено изявление, защото аз бях този, който каза нещо, когато общият брой починали беше 40). Накрая се очаква да падне укреплението 500 000 регистрирани случая."

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес