Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Президентът: Набуко-Запад остава стратегически проект

10 юли 2013, 12:08 часа • 7567 прочитания

Убеден съм, че проектът "Набуко - Запад" запазва стратегическото си значение за европейската енергийна политика и има своето място на картата на Европа, заяви президентът Росен Плевнелиев на откриването на 41-то пленарно заседание на Генералната асамблея на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС), предаде БГНЕС.

Президентът посочи, че България разработва собствени потенциални газови находища в шелфа на Черно море заедно с водещи световни компании, които ще инвестират милиарди в следващите години като Тотал, OMV, Репсол.

Според него трябва да се работи за по-голямо сътрудничество в региона, както и да се развиват възможностите за културен, исторически и религиозен туризъм в региона. „Имаме много сериозен план за разкриване като общ туристически продукт - Дунав като общ туристически бранд, Дунав като общ туристически продукт на 10 държави. Имаме шанс да се позиционираме на световната туристическа сцена, но само с интегриран подход”, каза още президентът.

Повече за заседанието на ПАЧИС четете в expert.bg.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес