Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

През 2015 година в Ямбол ще отвори врати нов православен храм

18 ноември 2014, 10:32 часа • 47600 прочитания

 До средата на следващата година новият православен храм "Успение на Пресвета Богородица" в Ямбол трябва да бъде готов, каза за БТА кметът на общината Георги Славов.

В момента се работи по завършването на куполите, на външните и вътрешните орнаменти и корнизите на църквата. За по-мащабните довършителни работи са необходими средства, част от които може да отпусне Общинският съвет, но ще се разчита най-вече на помощта на гражданите, поясни кметът.

Изграждането на църквата в най-големия квартал на града започна преди четири години, но поради недостиг на средства строителството по-късно се забави и дори на моменти бе спирано.

Общината дари парцел за построяването на храма, проектантско бюро изготви безвъзмездно архитектурния проект, също безвъзмездно, строителна фирма изпълни грубия строеж.

В сметката на инициативния комитет за изграждането на новата църква постъпват средства от общинския бюджет, както и дарения от фирми, организации и частни лица, но засега са недостатъчни, посочиха от комитета.

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес