Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Превозвачите няма да пускат допълнителни автобуси за Великден

19 април 2022, 08:20 часа • 2232 прочитания

Не се предвиждат допълнителни автобуси за Великден. Това коментира председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова пред Actualno.com. 

Милтенова обясни и причината за това. "За съжаление резултатите от пандемията от последните две години си казват своето. Хората се научиха да пътуват с леки автомобили. Нерегламентираният превоз на пътници също допринася за този отлив от редовния транспорт (бел.ред, обичайната практика на споделени пътувания). Не бих могла да кажа, че има някакъв голям интерес към пътуванията по празниците", каза тя. 

По думите й обемът от превозите не може да бъде възстановен спрямо този от 2019 г. преди пандемията.

Милтенова обясни и какви са мерките за сигурност от страна превозвачите. „Всъщност ние нямаме кой знае какви механизми за предприемане на допълнителни мерки за безопасност, защото така или иначе по силата на закона и регламентите на ЕС сме задължени да отговаряме на тези изисквания“, заяви още тя. Милтенова припомни, че автобусите са обезопасени с колани, задължително отговарят на определени изисквания по техническа безопасност, преминават технически преглед два пъти годишно, както и ежедневен преглед преди пътуване.

Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи допълни, че хората могат да бъдат спокойни от гледна точка на безопасността.

 

А защо пътуванията в чужбина скочиха двойно - може да научите тук.

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес