Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Превозвачи ще протестират на ГКПП "Кулата" и "Илинден", но няма да затварят границите

17 май 2018, 10:12 часа • 2416 прочитания

От 10.00 до 14.00 часа превозвачи ще протестират на ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Илинден“, но границите няма да бъдат блокирани. Това каза Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

„Няма да се блокират границите. Просто на ГКПП „Кулата - Промахон“ и на ГКПП „Илинден - Ексохи“ ще бъдат паркирани камиони от 10.00 до 14.00 часа, с цел да покажем нашите искания. А мирното шествие ще бъде в София, като се събираме в 12.30 часа, а в 13.00 часа започва и самото шествие“, обясни той.

Арабаджиев отбеляза, че всички превозвачи, които считат, че „Пакета за мобилност“ нарушава техните права на работа в Европейския съюз, могат да подкрепят протестните действия, предаде Фокус.

По думите му от „Пакета за мобилност“ ще пострадат над 12 500 български фирми, в които са ангажирани над 120 000 български семейства, и по този начин щетите няма да бъдат само за българския транспорт, а и за българската икономика.

В София е въведена временна организация на движението заради протеста. От 10.00 часа до приключване на мероприятието днес се разрешава престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва:

- на крайна дясна лента на бул. „Цариградско шосе”, посока център между 7-ми километър и алея Яворов, без да се засягат спирките на масов градски транспорт;

- на централното пътно платно на бул. „Македония” между бул. „Христо Ботев” и руски паметник”, без да се засягат спирките на масов градски транспорт.

Столична дирекция на вътрешните работи осигурява охрана и постове за контрол и регулиране на движението.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес