Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Преведоха заплатите на металурзите

12 април 2012, 18:18 часа • 4830 прочитания

Заплатите на протестиращите металурзи от ОЦК - Кърджали са преведени по сметките им и до края на деня или най-късно утре сутринта, работниците ще могат да си ги теглят от банковите си сметки.

Премиерът Бойко Борисов утре лично ще съобщи новината на металурзите в Кърджали. Той ще се срещне с тях в 12,30 часа пред сградата на Областната управа, съобщава "Фокус".

„Преговорите със собственика на ОЦК Валентин Захариев за изплащане на дължимите възнаграждения приключиха в полза на работниците. Преговорите са водени лично от премиера Борисов”, се казва в изявлението на Областната управа в Кърджали.

Държавата изпълни поетия ангажимент служителите да получат заплати преди Великден и да посрещнат празниците спокойно, заяви областния управител Иванка Таушанова.

Заради непрестанните протести на металурзите, се стигна до решението за превеждане на 500 000 лв. за заплати на служители на ОЦК Кърджали, коментира Иванка Караколева, председател на регионалния съвет на КНСБ в Кърджали.

„Благодарение на гордите металурзи, които издържаха 42 дни, благодарение на вчерашния протест в София, благодарение на активността на правителството, лично на премиера Бойко Борисов, на министрите Дянков, Добрев и всички онези, които направиха възможно това да се случи”, обясни тя.

Редактор: Ирен Габарска

Деян Георгиев
Деян Георгиев Отговорен редактор
Новините днес