Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Премиера на "Трябва да съм луда" в София

04 юни 2013, 11:48 часа • 17360 прочитания

Столична премиера на "Трябва да съм луда". Филмът ще бъде представен в кино "Люмиер" на 4 юни от 19.00 часа.

Безбюджетната лента е дело на Румен Сомов, който е режисьор, а оператор е Иван Янев, кореспондентът на БГНЕС за Стара Загора, Казанлък и региона. Главната роля се изпълнява от финалистката от конкурса "Царица Роза 2012" Ивелина Павлова, която в момента учи актьорско майсторство.

Лентата е заснета по едноименната театрална постановка на Сомов. Филмът разказва за трафика на хора и неразделно свързаните с него насилие и проституция. Темата предопределя и избраната естетика на грозното, на ужаса, който се стоварва върху зрителя като удар с юмрук. Интересното е че филмът е абсолютно без бюджет и се снима само с една камера, използвана е само авторска музика, която е създадена от изпълнители от региона. За заснемането на първия безбюджетен филм, помагат десетки казанлъчани, а експериментът в началото се превръща в едно от най-очакваните събития за града на розите, а и за цяла България.

Столичната премиера на "Трябва да съм луда" ще започне с песента "Ринги-ринги" в изпълнение на 9-годишната Мария Христова под съпровода на гайди. Това начало не е случайно, тъй като песента е част от саундтрака на филма.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес