Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Председателят на туристическия съюз се оправдава за съмнителни документи с номер от "голия бегач"

30 януари 2019, 09:12 часа • 5052 прочитания

Спретнаха ни номер, знаят ни слабите места. Това заяви председателят на Българския туристически съюз (БТС) д-р Алексей Стоев, като коментира скандала с Кирил Радев, който на Нова година тича леко облечен до Черни връх с план да влезе в чайната там, но наемателите ѝ дълго време не го пускат, защото искат да празнуват. След случая от БТС обещаха да търсят други наематели, защото заслоните трябвало да работят непрекъснато.

Всъщност има разминаване с терминологията – Стоев твърди, че докато бил председател, подписвал договори само "за заслон". Има договор от 2017 година, където обаче е записан терминът "чайна" и той му беше показан. Допуснал съм грешка, какво да направя, оправда се Стоев пред Генка Шикерова от Нова телевизия. А в правилника на БТС като обект при подписване на договори пише само "хижа".

По въпроса с дограмата на чайната на Черни връх Стоев отново използва думата "грешка" – този път с документацията и се оправда, че ако от Столична община били казали, нямало да има такава грешка.

Прокуратурата вече проверява разходването на средства от БТС – заради подозрение, че има документирани ремонти, които на практика не са се случили.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес