Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Председателят на БАН подкрепя исканията на метеоролозите

21 юни 2018, 10:18 часа • 2068 прочитания

Председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски подкрепя исканията на метеоролозите, които днес излязоха на протест пред сградата на академията, предаде БГНЕС.

Това стана ясно след като под натиска на възгласи и освирквания двама представители от протестиращите от НИМХ бяха поканени на преговори с ръководството на БАН.

При разговорите с акад. Ревалски е договорено днес в 14:00 часа да се проведе среща в Министерството на образованието и науката, където заедно с министър Красимир Вълчев да бъдат обсъдени исканията на протестиращите от НИМХ.

Метеоролозите от института към БАН протестират срещу ръководството, че ги оставя без необходимите минимални средства за изпълнение на задълженията им. Служителите настояват зам.-председателят на БАН чл.-кор. Константин Хаджииванов да поеме отговорността за резултатите от разработените и наложени от него критерии за разпределение на бюджетната субсидия на БАН за 2018 г. и да се оттегли от ръководството на БАН.

От НИМХ призовават ръководните органи на БАН да поемат отговорността за решенията си за разпределянето на предоставените на БАН от бюджета средства за 2018 г. 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес