Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Предлагат делото „Наглите” да тръгне отначало

14 септември 2013, 10:14 часа • 5264 прочитания

Съдия Мария Митева – председател на състава, който последен гледа казуса срещу групата „Наглите”, предлага на Върховния касационен съд делото срещу бандата за отвличания да започне отначало, съобщава БГНЕС.

Митева е открила тежки процесуални нарушения, извършени и от съдилищата, и от прокуратурата. Затова иска делото да бъде върнато на стартова позиция, пише "Преса".

Групата на "Наглите" хвърли в ужас цяла България с безскрупулните си отвличания. Бандата беше арестувана пред 4 години, но не е ясно, кога ще свърши делото срещу нея.

Основният проблем, който може да върне делото на стартова позиция, според съдия Митева е недопустимата защита на двама от обвиняемите, които са с противоречиви интереси. Става дума за подсъдимите Даниел Димитров-Релето и Любомир Димитров-Гребеца, които имат различни позиции за отвличанията. Първоначално Гребеца призна, че е участвал в някои от тях, посочи и други похитители, докато Релето до последно отричаше участието си в групата. Нито прокуратурата, нито съдебните състави обаче са забелязали, че подсъдимите са с едни и същи адвокати – нещо недопустимо от закона, пише още изданието.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес