Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правила за безопасност и условия за участие в София прайд 2017

10 юни 2017, 08:30 часа • 5036 прочитания

Организаторите на София прайд 2017 предприемат сериозни мерки за сигурност. Като масово мероприятие шествието се охранява от множество полицаи. Независимо от това отговорност на всеки участник в събитието е да се запознае и да спазва изброените тук условия, правила и препоръки. Неспазването на някои от условията и правилата може да бъде основание да не бъдете допуснати до участие в събитието или да бъдете отстранени в хода на провеждането му.

Ето защо организаторите приканват участниците:

– преди и след шествието да се движат на групи, без да показват аксесоари с цветовете на дъгата или други символи, отличаващи ги като нехетеросексуални, трансджендър, интерсекс хора или хора подкрепящи шествието.

– да дойдат зад Паметника на Съветската армия (Княжеска градина, София) — страната откъм ул „Ген. Йосиф В. Гурко“ — между 18:00 и 18:30 ч., защото присъединяването по време на шествието няма да бъде възможно.

– да навлязат в Княжеска градина откъм ул „Ген. Йосиф В. Гурко“ и да избягват навлизане в парковото пространство откъм бул. „Цар Освободител“.

– в случай, че се придвижват с метро, да слязат на метростанция „Стадион Васил Левски“ и да се придвижат пеша.

– да дойдат и да напуснат шествието с метро (метростанция „Стадион Васил Левски“), друг градски транспорт или с такси.

– да не провокират или отговарят по никакъв начин (нито негативен, нито позитивен) на провокации от хора извън шествието.

– да не напускат шествието преди неговия официален край.

– при забелязана нередност да се обръщат към лице с означение като охрана или към полицай.

Няма да бъдат допускани лица, които внасят:

– огнестрелно оръжие, ножове, метални боксове, вериги и др.

– взривоопасни материали и леснозапалими течности (вкл. дезедоранти).

– стъклени бутилки с обем над 50 мл и пластмасови такива с обем над 500 мл. Напитки ще се продават в сборния пункт на прайда.

Няма да бъдат допускани лица под въздействието на алкохол или упойващи вещества, лица, чиято самоличност не може да бъде установена, както и лица за които може да се породи подозрение, че представляват риск за сигурността на участниците или възнамеряват да нарушават обществения ред. Преценката кого да допуснат до участие в прайда е изцяло на организаторите.

Лица под 14-годишна възраст следва да бъдат придружени от родител, попечител или настойник.

Предупреждаваме участниците, че в пространството пред Паметника на съветската армия в Княжеската градина е планирана да се проведе контрадемонстрация, с чиито послания участниците вероятно не биха желали да се сблъскват. По тази причина препоръчваме навлизане в Княжеската градина откъм ул „Ген. Йосиф В. Гурко“.

В случай на инцидент след шествието призоваваме всички участници да известят както организаторите на телефон 0886 101 586 или чрез формата за контакт в Интернет страницата на събитието, така и полицията.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес