Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пратиха похитител на дете да се лекува

23 юли 2013, 14:54 часа • 6542 прочитания

Три месеца принудително лечение в психиатричната болница в Кърджали за Фотю Фотев, това отсъди днес Районният съд в Кърджали за опита за отвличането на 4-годишната Кристина, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Похитителят е с диагноза шизофрения и днес бе доведен от санитари в съдебната зала. По негово настояване журналистите не бяха допуснати вътре. Случаят е от 14 юни т.г. Бащата на момиченцето Илия Илиев заяви след края на делото, че не е достатъчно удовлетворен от присъдата и смята да съди държавата заради факта, че допуска психично болни да тормозят деца и възрастни.

"Същия ден взех двете си дъщери от детската градина и се отправихме към детската площадка. Фотю обикаляше наоколо, взе шишето с водата на голямата дъщеря, тя се разплака, а той взе да подава шишето на другите хора. После спря една кола и се развика на шофьора "Слизай, ти с мен ли ще се биеш!". Видях накъде вървят нещата и прибрах децата, тръгнахме към близкия блок", разказа бащата.

В този миг Фотев грабнал Кристина от ръцете му и закрещял "Детето е мое!", и побягнал. Илиев го настигнал, взел си момиченцето, а похитителят започнал да го удря с юмруци по гърба. Съседка успяла да отскубне детето от схватката, а Фотев продължил да налага шокирания баща. Минал съсед с колата си и се включил в озаптяването на развилнелия се Фотев, успял да го убеди да влезе в автомобила.

Сега Кристина заеква, спря да казва някои думички, търся детски психолог и логопед, посочи Илиев. Според него похитителят на детето му е крайно опасен. "Ами ако беше въоръжен, щеше да има и жертва. Ако наистина беше отвлякъл момиченцето ми, със сигурност щеше да блудства, от такъв човек всичко може да се очаква", коментира с ужас Илиев. Той подчерта, че ще съди държавата за нанесени неимуществени вреди, пратил е жалби до националния омбудсман, здравното министерство и до Европейския парламент. Преди ден друг психично болен бе настанен в психиатрията, след като заплаши с нож 42-годишен мъж на въжения мост над река Арда в Кърджали, съобщиха от полицията.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес