Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прашки да имаме, трябва да ги пратим: Севлиевски за БТР-ите за Украйна

14 юли 2023, 08:32 часа • 2731 прочитания

Прашки да имаме, трябва да ги пратим в Украйна. Ако не ги дадем днес, утре ще трябва да се пазим от очакваната агресия от Русия. Това мнение изрази бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски в ефира на Нова телевизия относно даването на Украйна на около 100 БТР-а, които никога не са били използвани.

ОЩЕ: Пращаме и много БТР-и на Украйна: Иво Мирчев говори

„Империите са най-опасни, когато се разпадат. Тогава са и най-жестоки“, каза той.

Севлиевски беше категоричен, че час по-скоро трябва да изпратим каквото имаме на Украйна, за да се пази и да отвоюва териториите си,

По думите му веднага трябва да започнем да си купуваме подводници и радари, за да видим какво се случва в Черно море, защото то отдавна не е това, което е било.

Асен Агов заяви, че нищо няма да се оголи, ако дадем тези БТР-и. „Какво оголваме, като те не са използвани 30 години“, заяви той. И добави: „Цялата тази заблуда е смешна. Нито армията, нито жандармерията биха устояли на агресията на Русия“.

ОЩЕ: Балабанов: Против сме, ако техниката за Украйна оголи сигурността ни (ВИДЕО)

„Това е част от една изкуствена полемика. Единствения начин да се сложи край е Украйна да изтласка агресора и след това да се седна на масата на преговорите“, заяви той.

Журналистът Любчо Нешков смята, че е обидно да се говори за тези БТР-и, като дори не знаем дали изобщо те са в движение.

Агов смята че е много вероятно да сме изпуснали влака за триъгълните сделки. „Този разговор за модернизацията на армията го водим от доста дълго време, но виждаме едва сега, при министър Тагарев, някакви действия. Той бе отлаган много дълго време“.

ОЩЕ: Милен Керемедчиев: Бронираните ни машини са били в списъка на Зеленски

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес