Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Познато - "Реал" отново би "Атлетико"

02 декември 2012, 01:04 часа • 8938 прочитания

В мача на вечерта в Испания отборът на „Реал Мадрид” спечели сравнително леко с 2:0 срещу „Атлетико Мадрид”.

Първо полувреме

Срещата започна равностойно, като „Атлетико” дори изглеждаха малко по-опасни, но всичко се обърна в 15-тата минута, когато Кристияно Роналдо завъртя чудесен пряк свободен удар и препарира Куртоа – 1:0 за „Реал”.


Голът окрили белите и те натиснаха по познатия начин „дюшекчиите”, които само се защитаваха и почти не задържаха топката за по-дълго време. Чисти положения за „Реал” обаче нямаше и постепенно дербито взе да се превръща в състезание по ритане и въргаляне по терена, като всеки от двата отбора се мъчеше да изкара картони на играчи от другия с артистични гърчове. Именно така Фалкао се срути при едно единоборство с Рамос, който го засече с лакът по бузата, след като колумбиецът преди това го поизбута в ръце с гърба.

Второ полувреме

И втората част продължи със закачки между футболистите на двата тима, като се открои двубоят Серхио Рамос – Диего Коща. Коща дори си позволи да перне през лицето Рамос, който през първата част плясна Фалкао с лакът, но съдията не даде картони.

Постепенно „Реал” започна отново да налага своята игра и в 65-тата минута дойде вторият гол – дълъг пас в центъра на защитата на „Атлетико”, грешно отиграване с глава на защитник на „дюшекчиите”, топката отиде в Бензема, който върна с пета на Роналдо, той напредна и пробва да даде пак на французина, но пасът му беше блокиран. Топката обаче се върна обратно в краката на португалеца и той подаде на свободния Йозил, който не пропусна с шут с левия крак – 2:0.

Вторият гол накара Диего Симеоне да реагира и да вкара в игра втори чист нападател до Фалкао – Адриан Лопес. Мачът обаче беше вече изтърван – Роналдо за малко да вкара трети гол, отново от фаул, но този път топката срещна горната греда. Липсата на късмет връхлетя португалеца и три минути по-късно при бърза контра, когато Йозил с чудесен пас го изведе сам срещу Куртоа, но португалецът този път нацели десния страничен стълб.

В крайна сметка през последните десет минути не се случи нищо особено – „Реал” се задоволиха с преднината си, а „Атлетико” доиграха мача напълно обезверени и се предадоха както обикновено срещу белите.

Защо победи „Реал”?

Много просто – заради Роналдо. Португалецът отново се показа като голямата разлика и собственоръчно се справи с „Атлетико”, които нямаха отговор за играта му. Роналдо спечели категорично и сблъсъка с Фалкао на голмайсторите в двата отбора, а защитата на „Белия балет” всъщност не даде шанс на „дюшекчиите” да си помислят да вкарат гол.

Състави:

„Реал Мадрид” – Икер Касияс (вратар); Алваро Арбелоа, Пепе, Серхио Рамос, Фабио Коентрао, Месут Йозил (Лука Модрич), Сами Кедира, Чаби Алонсо, Анхел Ди Мария (Хосе Кайехон), Кристияно Роналдо, Карим Бензема (Хосе Родригес)

„Атлетико Мадрид” – Тибо Куртоа (вратар); Диего Годин, Хуанфран, Ката Диас, Жоао Миранда, Марио Суарес, Габи Фернандес (Тиаго Мендеш), Коке (Адриан Лопес), Арда Туран (Раул Гарсия), Диего Коща, Радамел Фалкао

Резултати от кръга:

„Хетафе” – „Малага” 1:0

„Валенсия” – „Реал Сосиедад” 2:5

„Барселона” – „Атлетик Билбао” 5:1

Снимки: Getty Images

Автор: Ивайло Петров

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес