Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поставяме отново въпроса за визите за САЩ

29 януари 2012, 18:01 часа • 5981 прочитания

Американските визи за български граждани и признаване на трудовия стаж на работили в САЩ българи са темите, които българският външен министър Николай Младенов ще обсъди с държавния секретар на САЩ Хилъри Клинтън, по време на нейното посещение в България на 5 февруари.

В интервю за БНР Младенов заяви, че посещението на държавния секретар на САЩ е отдавна подготвено.

Ще говорим сериозно за стратегическото партньорство между България и САЩ в областта на сигурността, в НАТО и във всички системи, в които заедно участваме и в които имаме съществени ангажименти един към друг, каза той.

Ще говорим за операциите на НАТО в Афганистан. Ще говорим за сътрудничеството на Балканите, където има все още доста несвършена работа по отношение на съседите в Западните Балкани и ще обсъдим обстановката в Близкия Изток, каза Младенов.

Аз се надявам да поговорим сериозно за американската визова политика по отношение на България и за определени договорености по отношение на признаването на трудовия стаж на българите, които са работили в САЩ, обясни министърът.

По повод предстоящия доклад за напредъка на България и Румъния по мониторинговия механизъм, за който се очаква да е отново критичен, Младенов заяви, че очаква докладът да бъде обективен.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес