Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поръчителката на убийството на Женя остава в ареста

03 декември 2012, 13:03 часа • 11404 прочитания

Светла Тодорова, привлечена като обвиняема за поръчителство на убийството на 21 годишната Женя от Варна, ще дочака в ареста края на разследването срещу нея и Петър Ангелов, обвинен за убийството на момичето, съобщиха от Варненския окръжен съд.

Съдът отказа да измени в по-лека процесуалната мярка за принуда на 38 годишната майка на три деца. В края на м. септември тази година, Женя беше убита по най-безмилостен начин в дома на родителите си на ул. "Лоза" във Варна. Часове след разкриването на убийството бе задържан 20 годишният Петър, който направил пълни самопризнания за стореното, за мотивите и начина на извършване на престъплението.

Още в първите дни стана известно, че Светла, която е леля на убитото момиче е "поръчала" смъртта на племенницата си, а в основата на "мократа поръчка" била претенцията за собствеността на стая от фамилния дом, населяван от двете семейства. Десетки са били ударите, с които . В самото наПетър е пробождал и рязал с нож безпомощната си жертвачало на разследването магистрати коментираха, че престъплението надхвърля квалификацията "особено тежък случай". Светла Тодорова е привлечена за подбудителство към причиняване на смърт.

В хода на съдебното заседание стана известно, че разследването на жестокото убийство вече приключва. Според наблюдаващия прокурор предстои прецизиране на обвинението, което ще бъде повдигнато спрямо двамата обвиняеми. За да потвърди най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража", ВОС се съобрази с всички събрани в хода на разследването материали и доказателства.

Преценката им отново обосновава извода, че 38 годишната майка на три деца е подбудила приятеля на дъщеря си да убие племенницата й. Съдът не намери в кориците на делото нови обстоятелства или факти, които да го мотивират да измени в по-лека мярката за неотклонение на Светла. Така тя ще дочака края на досъдебното производство в ареста. Ако обжалва днешното определение на ВОС, Светла Тодорова ще се яви на 11 декември 2012 година от 10,00 часа пред Апелативния съд във Варна.

Редактор: Е. Гигова

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес