Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поредна атака срещу Лозан Панов. Този път с плакати (СНИМКИ)

23 май 2017, 15:50 часа • 6456 прочитания

В деня, за който е обявен граждански марш за правосъдие, около Съдебната палата се появиха плакати с председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, на които е изписано: "Съдия на олигархията".

На плаката се виждат още бившият правосъден министър и лидер на "Да, България" Христо Иванов, бившият мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев, бизнесмените Иво Прокопиев, Сашо Дончев, издател на в. "Сега", Огнян Донев и бившият премиер и лидер на СДС Иван Костов.

Това е поредната атака срещу председателя на ВКС. На едно от последните заседания на ВСС той и негови колеги поискаха главният прокурор Сотир Цацаров да даде пояснения около срещата си в ЦУМ с бизнесмените Георги Гергов и Сашо Дончев. Именно тогава мнозинството в съвета започна атаката си срещу Панов. По това време маскирани младежи хвърлиха окървавени агнешки главички пред сградата на съвета - като асоциация с опозицията на главния прокурор във ВСС. След случая председателят на ВКС обяви, че се притеснява за живота си.

Панов и Борисов се срещнаха миналата седмица в Министерски съвет. На срещата председателят на ВКС предложи продължаване на дебата за съдебната реформа с нови промени в Конституцията, но идеята му срещна отпора на правителството в лицето на вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева и правосъдния министър Цецка Цачева

Маршът в защита на съдебната реформа и срещу модела "ЦУМ гейт" ще се проведе от 18.00 часа в София, Варна и Пловдив.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес