Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пореден протест срещу шистовия газ и Закона за горите

21 май 2012, 19:14 часа • 3780 прочитания

Национален протест срещу технологията хидравлично разбиване и промените в закона за горите под надслов "Спрете отравянето на водата и изсичането на гората!" ще се проведе на 22 май, съобщиха от Гражданската инициатива за забрана проучването и добива на шистов газ в България по метода на хидравлично разбиване, предаде БГНЕС.

Протестът ще бъде в София и редица други градове в страната. В София сборният пункт ще е паметника на Патриарх Евтимий /Попа/ (кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Васил Левски") в 18.30 часа. Шествието започва в 19:00 ч., ще премине по ул. Граф Игнатиев, ул. Г. С. Раковски, ул. Оборище пред църквата Света София, ще заобиколи храм-паметник "Ал. Невски" от южната страна, ще продължи по ул. "15-ти ноември" /пред входа на БАН/ и ще завърши на площад "Народно събрание".

В Пловдив сборният пункт е площад Стефан Стамболов - "копчетата" – 18.30 ч. Във Варна - площад "Независимост", под Шадраваните – в 18,00 ч., Велико Търново в 18.30 ч. пред Общината, Добрич пред Храм "Св. Георги" (до Стара къща) в 18.00 ч. В Бургас протестът ще се проведе пред паметника на Майка България в 18,30 ч.

Редактор: Яна Баярова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес