Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Политически зоопарк": Борисов и Мутафчийски се изнервят на неудобни въпроси

15 май 2020, 16:32 часа • 15880 прочитания

Нервите на генерал Мутафчийски не издържаха в телевизионно интервю с Миролюба Бенатова.

"Очаквам да измрат много хора! Яко да измрат! Ей ще видиш!", заяви Мутафчийски, стана и приключи разговора с Миролюба Бенатова.

Това предизвика множество журналистически коментари, както и граждански такива не само в медиите, но и в социалните мрежи.

В традиционната си рубрика политически зоопарк подбрахме част от интересните мнения.

Ето ги и тях:

Иван Бакалов (журналист)

В края на интервюто на Миролюба Бенатова с ген. Мутафчийски, когато той казва "Много хора ще измрат. Яко ще измрат. Е, ще видиш", а тя го пита "Защо?", генералът отговаря "Защото, драги..."

Смутен от сблъсък с журналистка, която не е обичайната мисирка, генералът й проговаря в мъжки род...

А репликата му в началото "Ти оная от таксито ли си, къде си тръгнала да се връщаш?" издава, че Бенатова е припозната като враг (може би общ на него и Борисов), който е отстранен и трябва да си седи там в таксито.

И той и Борисов не са свикнали на неудобни въпроси и се изнервят.

Асен Генов (блогър)

След 35-тата минута едно много добро интервю на М. Бенатова с ген. Мутафчийски. Език на тялото, изразни средства, реакции, обвинения към журналистката – един абсолютно различен, без представително лустро, доста жалък и самовлюбен образ на човек, който не може и не иска да признае евентуални слабости в нещо, което гюромихайловски е защитавал досега... Много жалък край на една 15-минутна слава.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес