Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицията затяга контрола пред Народното събрание

05 юли 2013, 09:14 часа • 19910 прочитания

„Сутрешните кафета” пред парламента засилват мерките за сигурност. Днес е десетото поредно събиране на кафе пред Народното събрание, а още преди близо час полицията вече беше отцепила района около бул. „Васил Левски” и ул. „Георги Сава Раковски”.

Мерките за сигурност не подминават и журналистите – вече е нужно името на съответния представител на дадена медия да е предварително включено в специален списък. Оказа се, че телевизионните екипи имат достъп само заедно, а не поотделно, информира bTV.

Освен това влизането в храм-паметника "Св. Александър Невски" беше доста трудно. Столичанин разказа пред bTV, че не бил допуснат вътре. След 25-минутно обикаляне успял да влезе, но службата била свършила. "Такова безобразие не съм очаквал! Отец Антоний каза: За малко и мен да не ме пуснат", възмути се мъжът.

Някои от протестиращите днес носят надписи „София подкрепя Варна”, „Ако хирургът сгреши, леталния край е гарантиран” и др. . Пред едно от загражденията са поставени умалени макети на танкове и военен камион.

Пред Народното събрание има и кашони с текстове от Изборния кодекс, като част от тях са задраскани, тъй като според организаторите на инициативата трябва да бъдат променени.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес