Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицаи все пак блокираха ГКПП "Кулата". Искали да видят привилегиите черно на бяло

04 ноември 2015, 12:27 часа • 4871 прочитания

Над 100 цивилни и униформени полицаи блокираха пътя за ГКПП-Кулата. Блокадата е на около 100 метра преди гишето за пътни такси на пункта, предаде БГНЕС.

Полицаите блокираха пътя, въпреки че им предадоха, че привилегиите им остават, а нововъведенията ще бъдат за новопостъпилите служители в МВР.

Те попитаха това имали го черно бяло, след което казаха, че не блокират, а се разхождат.

В случая зад тях и ГКПП-Кулата започва да се оформя опашка от автомобили, както и откъм Сандански. Поради митнически проблем пред ГКПП чакат над 80 ТИР-а.

Движението на ГКПП-Кулата е спряно, съобщи по-рано и "Фокус", позовавайки се на Митническо бюро-Кулата.

Над три километра е опашката от товарни автомобили на ГКПП-Кулата, съобщи Лора Любенова от пресцентъра на „Гранична полиция". Тя обаче каза, че това се дължи на строящият се нов терминал от гръцка страна, а не на протест на полицейски служители.

"Затруднено е движението на товарни автомобили от българска страна и това създава известни затруднения за товарния трафик“, каза Любенова.

Тя уточни, че няма запланувани протести на полицейски и гранични полицаи в останалите гранични пунктове в страната.

Очаква се около обяд да бъде блокиран и пунктът на прохода "Маказа" от полицейски служители. Габровски полицаи пък ще блокират прохода Шипка днес. Председателят на местната структура на синдиката на МВР Николай Ников обяви пред "Дарик", че униформените ще спрат движението от 18:00 до 20:00 часа.

По-рано днес на среща между при Бойко Борисов беше решено, че се запазват социалните придобивки при пенсиониране на служителите в сектор "Сигурност". Предложението на финансови министър Владислав Горанов да се намали броят на заплатите при пенсиониране от 20 на 10 няма да влезе в сила за сегашните полицаи, обяви след срещата главният секретар на МВР Георги Костов. Десетте заплати ще важат при пенсиониране на новопостъпилите служители в сектора на сигурността, обяви Бойко Борисов.

Още за решенията от срещата за социалните придобивки на полицаите, които предизвикаха масови протести в цялата страна.

Петя Бързилска
Петя Бързилска Отговорен редактор
Новините днес