Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицаи тестват полицаи: Засега няма засечени пияни или дрогирани униформени

15 октомври 2022, 17:45 часа • 1932 прочитания

След началото на проверките от полицаи на полицаи няма нито един униформен, който да е засечен пиян или дрогиран. Това съобщиха от Министерството на вътрешните работи пред bTV.

Проверките започнаха в сряда, а служителите на реда се тестват преди, по време на дежурство и след смяна.

Важно уточнение е, че проверките за употреба на наркотици се правят само ако униформените шофират автомобил.

ОЩЕ: Прокуратурата: Двама полицаи неглижирали катастрофата на Околовръстното и тръгнали на заден ход

Междувременно пресцентърът на МВР обяви резултатите от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. В нейните рамки са проверени 8455 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 10 790 водачи и пътници. Съставени са 2175 фиша и 550 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 34 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 16 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 18 - с над 1,2 на 1000, а трима са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 10 души, а петима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес