Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пожарът в Катуница умишлен, пак започнаха заплахи

09 март 2012, 17:15 часа • 5233 прочитания

Пожарът в склада, собственост на семейство Рашкови в Катуница, е причинен умишлено, категорични са разследващи. Според Рашкови зад палежа стои група младежи от Катуница. Пред ТV7 обвинените младежи заявиха, че ромската фамилия умишлено е причинила пожара с цел да нагнети етническото напрежение в селото.

Жителите на Катуница отрекоха да стоят зад палежа. Още вчера те са били разпитвани в полицията. Разпитван е и синът на Кирил Рашков – Ангел. Той отказа да застане пред камерата ни, но обясни, че също настоял пред полицията да бъде разпитан на детектор на лъжата. Членовете на семейството са категорични, че не биха запалили сграда, собственост на починалия им брат Иван.

По случая с мистериозния палеж е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Жалбите пред полицията от едната и от другата страна изглежда няма да спрат. Кирил Рашков ще бъде съден за хулиганство, защото показа на жителите на селото среден пръст, а полицията разследва хората от селото дали са заплашвали едно от децата на ромския клан.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес