Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подписаха споразумението за пътните връзки на село Петърч с магистрала "Европа"

09 септември 2022, 18:50 часа • 5458 прочитания

Община Костинброд, Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Агенция “Пътна инфраструктура” се споразумяха за пътните връзки на АМ “Европа” за село Петърч. Това стана с подписване на споразумение с ангажимент за изграждане на обект: Пътни връзки в посока “Петърч-София” и “София -Петърч” при км 33+610 на АМ “Европа”.

В официалната зала на МРРБ министърът на регионалното развитие и благоустройство /МРРБ/, арх. Иван Шишков и кметът на община Костинброд Трайко Младенов подписаха тристранен Споразумителен протокол за изграждане на липсващите пътни връзки, който ще свързва най-голямото село Петърч в община Костинброд с магистрала "Европа". Освен, че ще подобри достъпа до населеното място, връзката ще даде тласък за икономическото развитие на региона и подкрепа към местните бизнес предприемачи.

Работният проект за пътните връзки е готов и предстои съгласуване на същия от община Костинброд. На подписването на тристранното споразумение бяха кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, заместник-кметът инж. Теодора Гогова и кметът на село Петърч, г-н Борислав Борисов.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес