Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Почваме да чупим, заплаши Тренчев

08 октомври 2013, 12:08 часа • 38232 прочитания

Откровена заплаха за гражданско неподчинение отправи лидерът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев по време на днешния протест на служителите от „Напоителни системи” пред сградата на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

Тренчев заяви, че ако проблемът със забавените заплати не се реши, „почваме да чупим”. Писнало ни е, добави синдикалният лидер.

„Не може да се полага труд, а той да не се заплаща. Ако вие не работите, селата, градовете, ще се наводняват. Тази дейност, която е за държавата, трябва да се плаща от държавата”, обясни Тренчев, цитиран от Агенция "Фокус".

„Искаме да работим и да си взимаме заплатите, ние казваме какъв е проблемът, а министерството го решава, така трябва да се действа и ще се борим за това, което ни се полага”, каза още Константин Тренчев. Протестиращите се заканиха, че ако няма резултат от днешната среща, ще се стигне до по-сериозни стачни действия.

Протестиращите са близо 500 души, като към тях продължават да се присъединяват и други. Техни представители влязоха в сградата на Министерството на земеделието и храните, за да разговарят с министъра на земеделието Димитър Греков. Исканията на работещите в „Напоителни системи” са да им бъдат изплатени заплатите за август, защото от 43 дни над 1600 души не са взимали заплати.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес