Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пловдивски медици продадоха картините си в помощ на 2-годишно дете

29 ноември 2022, 20:46 часа • 1379 прочитания

Десет преподаватели, служители и студенти от Медицинския университет-Пловдив продадоха 80 свои картини на благотворителна изложба. Така те събраха 4409 лева за лечението и рехабилитацията на 2-годишния Дани Кацаров, страдащ от тежко заболяване. Момчето е дете на техни колеги от висшето училище. Експозицията беше открита вчера в сградата на университета.

"Скъпи приятели, с огромна благодарност се обръщам към всички, които подкрепиха Дани и Арт Ателие на МУ-Пловдив! Щастливи сме! Окрилени сме! Има надежда, има доброта и съпричастие! Бъдете здрави!", заяви проф. Виктория Сарафян - ръководител на катедра „Медицинска биология“ в университета, цитиран от 24 часа.

Авторите на картините са ги създали за една година под творческото ръководство на художниците: Матей Матеев – живопис, Румен Ненчев – графика, и Милена Китипова – приложни изкуства. Използваните техники са акрил, графика, сух пастел, туш, креда, рисуване с вълна и рисуване върху стъкло.

Изложбата, която ще продължи до 23 декември се провежда под наслов „Нека заедно помогнем на Дани да порасне здрав!“. Всеки, който иска да разгледа експозицията може да направи и дарение за детето.

 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес