Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Планинската спасителна служба в готовност за зимата

07 декември 2016, 09:12 часа • 700 прочитания

Планинската спасителна служба към БЧК ще представи готовността си за предстоящия зимен сезон, съобщи БГНЕС.

На 7 декември планинските спасители организират пресконференция в БЧК, на която ще предоставят подробна информация за спасителните акции през отминаващата година. Спасителите ще направят преглед на готовността на отрядите за предстоящия зимен сезон, подробно ще разяснят рисковите фактори и опасностите в планината, както и основните правила за поведение по ски пистите и около тях. Спасителите ще припомнят всички възможности за връзка с Централния денонощен пост на ПСС и с нейните подразделения и ще акцентират върху полезността на действащото вече година мобилно приложение в помощ на любителите на планината.

По време на пресконференцията ще бъдат представени промените в Закона за защита при бедствия, чрез които се предвижда мобилните оператори да предоставят във възможно най-кратък срок, не по-дълъг от 2 часа, данни за местоположението на лице, изпаднало в бедствена ситуация с риск за живота и здравето му.

В пресконференцията ще участват председателят на БЧК акад. Христо Григоров, председателят на ПСС и член на НС на БЧК Веселин Ганчев, генералният директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов и директорът на ПСС Радко Марков.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес