Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пламен Моллов ще води дела, за да изчисти името си

26 май 2015, 11:56 часа • 7611 прочитания

Още миналата седмица съм предприел всички необходими законови действия по съдебен ред, за да изчистя петното, което лепнаха върху името ми и да осъдя клеветника. Това каза пред журналисти бившият вече директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) д-р Пламен Моллов на излизане от сградата на агенцията, предаде "Фокус".

Днес по-рано там се проведе среща между новия изпълнителен директор д-р Дамян Илиев и основателя на веригата за бързо хранене "Аладин Фуудс" Аладин Харфан.

"Трябва да изчистя и петното и от агенцията, защото смятам, че тя има ясната функция да контролира нарушителите, а не нарушителите да стават герои", посочи Моллов. Той не пожела да коментира дали се е срещал с новия изпълнителен директор на агенцията, както и дали отстраняването му от поста е политическо решение.

"Имам обяснение за всичко и ще дойде ден, когато може би ще го кажа, но сега не е момента", допълни още Моллов.

По време на срещата днес между Дамян Илиев и представители на "Аладин Фуудс" ООД и фирма "Ганчев" г-н Илиев е декларирал пълна подкрепа в борбата срещу корупцията в структурите на оглавяваната от него агенция, съобшиха от веригата за бързо хранене. Аладин Харфан е представил на д-р Илиев имената на служители от Агенцията по храните, които са били замесени в корупционната схема, както и предлаганите от компанията промени в Закона за храните. Илиев е изразил разбиране, че трябва да се промени средата, за да се пресече корупцията и е обещал да се запознае с предложените законови промени

Припомняме, че "Аладин фуудс" обвиниха БАБХ и Пламен Моллов в рекет и искане за плащане на т.нар. "такса спокойствие" в размер на 10 000 евро месечно. Днес по време на срещата от фирмата заедно с други представители на бранша трябваше да покажат списък със служители на БАБХ, които участвали в схемите за оказване на натиск.

По-рано днес депутатът от ГЕРБ Методи Андреев коментира, че е получил сигнали и от други фирми, които са пострадали от подобни схеми. По думите на народния представител в агенцията действа организирана престъпна група.

Петя Бързилска
Петя Бързилска Отговорен редактор
Новините днес