Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Певицата Катерина Бужинска: България, помогнете! Дайте оръжие на Украйна! (ВИДЕО)

14 април 2022, 19:30 часа • 39427 прочитания

Катерина Бужинска е певица от Киев. Един от символите на мирните Шествия в подкрепа на Украйна в София. Идва в България на 25 февруари, ден след началото на войната в Украйна, заедно със своя мъж и трите им деца. Освен развалините от Киев, оставят зад себе си и много близки хора.

Актрисата споделя, че след като Русия нападна Донбас през 2014 година постоянно има усещането, че нападението може да се повтори. Усеща го и в отношението на приятелите си руснаци, които по думите й са жертва на дезинформация.

По нейни думи руснаците не искат Украйна да бъде свободна, да има курс в Европейски съюз, в НАТО - а искат да бъдат при тях.

"Но ние сме свободни хора. Не сме роби като крепостните руснаците, защото те така свикнаха. Има цар и всички останали служат на този цар."

Катерина Бужинская отправя молба към правителството на България да помогне като даде оръжие и помощ на Украйна, тъх като украинците сега се бият за всички нас.

Народната певица знае, че този ужас рано или късно ще приключи и е убедена, че спешно трябва да се направи нещо, за да се предотврати най-лошото, което може да се случи.

Специално за Actualno.com певицата разказа и за приятелството си със Зеленски. 

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 13.04. - Преговорите за мир са в задънена улица

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес