Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петър Стоянов: Българското русофилство е единственото по рода си в Европа

08 март 2022, 18:00 часа • 17407 прочитания

Тези, които защитават политиката на Путин, имат ирационално поведение и нямат аргументи. Българското русофилство е особен феномен, който го няма никъде в Европа.

Това заяви президентът на България в периода 1997-2002 година Петър Стоянов пред bTV. По думите му отражението на случващото се в Украйна тук в България е притеснително.

"В народопсихологически план нашето общество е разтърсено. Аз се почувствах обиден и унизен от това, което се случи на 3 март с министър-председателя и председателя на парламента", обяви Стоянов и допълни, че най-после трябва да застанем зад наш национален интерес и да спрем да благодарим на чужди сили. Той апелира отношението ни към Русия да е много отговорно, но и много категорично.

"Случващото се в Украйна трябва да ни води до извода, че е крайно време да имаме българска национална позиция и да сме наясно, че тя невинаги ще е същата като на Русия. Повече от тях трябва да обичаме себе си", каза още Стоянов.

"От гледна точка на морала Украйна заслужава всички наши симпатии, но и далеч по-активни действия. От друга страна на НАТО не му е лесно да взема решение за директна военна подкрепа, защото това ще значи нова световна война", каза президентът.

Следете НА ЖИВО: Войната в Украйна

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес