Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петното опита да провокира мирния протест

17 октомври 2013, 21:28 часа • 45349 прочитания

Бисер Миланов-Петното заедно с двадесетина души от Национално движение „Свобода" опитаха да сътворят провокация в 126-ия ден на антиправителствените протести в столицата, съобщава КРОСС.

Хората на Петното се събраха пред Президентството, за да протестират срещу бежанците с искането да се затвори българо-турската граница.

Кордон от полицаи предотврати евентуални сблъсъци между отделните групи, като раздели провокаторите от протестиращите срещу кабинета "Орешарски". Привържениците на движение „Свобода" са отделени в района пред кабинката на гвардейците, докато останалите граждани са пред Министерски съвет. На мястото има 4 коли на жандармерията.

Тази вечер протестът мина под мотото: "Акция Чисти ръце", а организаторите от Протестна мрежа раздаваха символично сапуни.

На 18 юни по време на първите антиправителствени демонстрации, Петното и Йордан Бонев бяха изведени от полицаи от протеста пред Министерски съвет.

После, на видеозапис от 17 юни, бяха разпознати сред преговарящите с премиера Орешарски "протестиращи" граждани. По-рано през годината - на 31 май, друго видео ги изобличи като съмнително близки с водещия от телевизията на Пеевски - Бареков.

Снимка: Архив

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес