Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Перник говори за извънземни на молебен за земетресението

25 май 2012, 13:36 часа • 8303 прочитания

По нетрадиционен начин премина молебенът за здраве, който бе отслужен в църквата "Успение Богородично" в пернишкия квартал "Изток".

 

По време на молитвата свещеникът спомена и за това, че в нощта на земетресението много перничани са видели силни светлини в небето, то е било за кратко озарено. Отецът посочи, че може да са били извънземни, може и да не са били, но това е Божия тайна. Той призова да бъдем човеколюбиви и братолюбиви, така постъпва истинският християнин. След това всички граждани бяха поръсени със светена вода за здраве и отново се помолиха повече силни земетресения да не разтърсват земята ни.

По време на молитвата свещеникът спомена, че в нощта на земетресението много перничани са видели силни светлини в небето.

"Явлението е било за кратко. Небето е било озарено. Може да са били извънземни, може и да не са били, но това е Божия тайна", заяви Отецът и призова хората да бъдат човеколюбиви и братолюбиви, както постъпват истинските християни.

Всички граждани бяха поръсени със светена вода за здраве и отново се помолиха повече силни земетресения да не разтърсват земята ни.

Молебенът беше отслужен в тази църква в края на града, тъй като храмът "Св. Иван Рилски" в центъра е почти разрушен от земния трус.

Редактор: Иво Георгиев

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес