Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пеев и Сираков получиха амнистия от Черчесов

12 август 2013, 13:36 часа • 4342 прочитания

Българските емблеми на руския „Амкар" Георги Пеев и Захари Сираков бяха върнати в първия състав само седмица след като треньорът Станислав Черчесов ги извади от него и обяви, че повече няма да разчита на тях, предаде football24.bg.

Бившият вратар на „сборная" не даде никакво адекватно обяснение за решението си, като дори каза, че вече не смята Пеев за футболист.

Пеев и Сираков тренираха с дублиращия състав, докато президентът на клуба Генадий Шилов не се срещна с Черчесов. След виждането си с боса треньорът веднага обърна палачинката.

„Срещнахме се в събота. Семейството на Сираков в момента е в България. Пеев дойде с жена си. Поговорихме спокойно и сложихме точка на тази история. Все пак ги оставих да помислят до сутринта. Те ми се обадиха и казаха: готови сме. След това пристъпихме към работа. Искам да подчертая, че не съм имал никакви футболни разногласия с двамата. В световния футбол има немалко случаи, при които играчите надценяват статута си в отбора. Веднага започва регрес. Не мога да допусна такова нещо в „Амкар". В същото време обаче не ми се иска и да загубя такива футболисти. Само думи нямаше как да помогнат. По-добре беше да привлека огъня към себе си. Пеев и Сираков просто трябваше да погледнат от друг ъгъл на футболния живот. Говорих с тях не като треньор, а като по-голям приятел", обяви Черчесов.

Случилото се с двамата българи предизвика негативен отзвук спрямо Черчесов в руските медии. Припомнено бе, че той има диктаторски нрав и не търпи около него да се навъртат играчи с голям авторитет.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес