Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Паунов нападна Главното мюфтийство за придобиването на важни имоти

03 април 2015, 21:57 часа • 7135 прочитания

"Исканията на Главното мюфтийство да придобие собственост имоти, представляващи неразделна част от културно - историческо наследство на България, като провокация целят създаване на напрежение в страната". Това каза в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ кметът на Кюстендил Петър Паунов относно делото за вакъфските имоти.

„В момента, в който България трябва да се съсредоточи изцяло върху икономическото си развитие, реформи в образование, здравеопазване и социална сфера, ние постоянно биваме провокирани и притискани, очаквайки да бъде открито нашето слабо място. Предавайки историята и вярата ни, вероятно очакват окончателно да капитулираме пред намеренията на мюсюлманското вероизповедание“, обясни Паунов.

Той каза още, че протестът на гражданите е подкрепен и от мюсюлмани. Според него това е постигнато чрез толерантност и смиреност на хората, които чувстват вярата.

„Много се радвам, че действително всички осъзнават справедливостта на нашата защита и това, което смятаме. Няма нито законово основание, нито морално, за да претендират от Главното мюфтийство за посегателство върху тези исторически обекти“, уточни кметът.

Той призова Главното мюфтийство да се откаже от претенциите си.

Sportline.bg
Sportline.bg Отговорен редактор
Новините днес