Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Патриарх Неофит: Нямаме становище за стратегията за детето

13 февруари 2019, 10:59 часа • 2703 прочитания

Засега нямаме становище за стратегията за детето, защото Светият синод не е разгледал този текст. Той е частно мнение. Това коментира при пристигането си във Варна Българският патриарх Неофит, предаде радио "Фокус". Негово светейшество е в града по повод тържественото отбелязване на 50-годишния юбилей на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

„Идваме, за да участваме в неговата радост, която е заслужена. С него сме задължени с всички негови дарования и за да бъде неговото служение с радост и занапред. На варненци и цялата епархия пожелавам всичко добро. С Вашето усърдие да подпомагате развитието на църковния живот и да бъдете благодарни винаги за това, което е направил за този град и тази църква”, каза преди да влезе в Катедралния храм „Св. Успение Богородично”, Патриарх Неофит.

В храма се отслужва Света литургия. На нея присъстват Врачанският, Видинският, Старозагорският, Неврокопският, Западно и Средноевропейският, Ловчанският и Великотърновският митрополити. Да уважат празника на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан във Варна, са и представители на православните църкви в Украйна, Сърбия, Гърция, Полша и Румъния.

В храма има и много миряни, общественици и представители на местната власт и различни институции. На литургията звучат изпълнения на смесен хор от Варна, който се дирижира от диригента на свещеническия хор в София Кирил Попов.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес