Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Парламентарната комисия праща на ДАНС и МВР доклада за "Исторически парк"

31 юли 2024, 17:59 часа • 1711 прочитания

Депутатите от временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около строежа на "Исторически парк" на идеолога на "Величие" Ивелин Михайлов решиха да изпратят доклада за работата си на главната прокуратура, Министерството на вътрешните работи и Държавна агенция "Национална сигурност".

Народните представители от временната комисия гласуваха с 10 гласа "за", без "против" и "въздържал се". Още: Схеми и милиони: Какво е "Исторически парк"? Говори Вяра Тодева (ВИДЕО)

На днешното заседание председателят на комисията Цвета Рангелова докладва, че са постъпили писма с информация по искане на комисията. Такива имало от кмета на село Ветрино, служба ГРАО, Агенция по вписванията, справка от прокуратурата, от Министерството на вътрешните работи и НАП. Също така е постъпила секретна информация от ДАНС, която се намира в секретното деловодство на Народното събрание.

Всички материали, които са постъпили в комисията, ще намерят място в нейния доклад, който ще бъде гласуван в петък, добави Рангелова. Още: Ивелин Михайлов готов да влезе в следващия парламент

Част от депутатите изразиха притеснение как набързо се приключват проверки за образувано досъдебно производство от 2019 г. по документите от МВР.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес