Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Пампорово" АД завежда дело срещу държавата и МЗХ

26 ноември 2013, 16:07 часа • 23110 прочитания

Казусът с лифта "Двата моста" в Пампорово е абсолютна манипулация, заяви на пресконференция изпълнителният директор на "Пампорово" АД Мариян Беляков, предаде думите му Дарик радио, цитирано от БГНЕС.

Той посочи, че към момента има издадена заповед от ДНСК за спиране и премахване на лифта. От "Пампорово" АД са внесли възражение срещу заповедта и ще заведат дело срещу държавата и Министерство на земеделието и храните за уронване на престижа и пропуснати ползи.

"Няма никакви нарушения при подменения лифт в Пампорово, жалко е, че държавата пречи на бизнеса. Тази подигравка с курорта в един момент ще се превърне в нещо хубаво за нас, защото съм сигурен, че ще излезем победители. Това, че се развиваме, на някои хора не се харесва, но и без да пуснем този лифт, през тази година отново ще бъдем №1, защото Пампорово очаква един от най-силните сезони за последните 10 години", каза Беляков.

Той обясни, че въпросният стар влек през последните две години на практика не е работил, а преди години там е имало и смъртен случай. "Този влек е изключително важен за курорта, защото там има две черни писти, които също дълго време не можеха да се ползват. На практика взехме решение да реконструираме стария влек в четириседалков лифт. Това се изискваше и от самия надзор на въжените линии, който даде предписание. Да не говорим, че кандидатстваме за домакинство на финали на Европейска купа 2015-16г. и това е една от пистите, на която ще се провеждат състезанията", каза изпълнителният директор на дружеството. Той посочи, че съществуващото трасе има всички разрешителни и всички писания за незаконна сеч са пълни лъжи.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес