Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отсечката Димитровград – Оризово на АМ "Марица" все още е затворена

20 февруари 2016, 15:12 часа • 3816 прочитания

Отсечката Димитровград – Оризово на АМ „Марица“ все още не е отворена. Това показа журналистическа проверка след многобройни запитвания на граждани, съобщи БГНЕС.

Вече няколко дни текат мащабни ремонтни дейности на 36–ти километър на участък до река Банска след пътен възел Димитровград. Магистралата е затворена, а движението се пренасочва по стария път от Хасково за Пловдив.

Уверението на АПИ бе, че движението ще бъде пуснато в 12 часа в събота, след като това не се случи в четвъртък. Днес от охранителната фирма на обекта безкомпромисно изгониха дошлите на място оператори и фотографи като преградиха пътя с коли. Те настояха репортерите да напуснат, защото нямали място на строителната площадка.

На проблемния участък е струпана много техника. Продължава да се запълва 200-метровата дупка, като само от едната страна е започнало полагането на първи слой асфалт. Движението едва ли ще бъде пуснато скоро, предвид оставащата още доста работа. Припомняме, че отсечката от 31 километра между Димитровград и Оризово бе открита едва преди 4 месеца, а за построяването й бяха похарчени 160 милиона лева.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес