Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отново стрелба в американска гимназия

10 януари 2013, 21:30 часа • 8980 прочитания

Двама души бяха простреляни днес в американска гимназия в Калифорния. Стрелецът е заловен, предаде БГНЕС.

Инцидентът е станал в град Тафт, северно от Лос Анджелис. От местната полиция отказаха да отговорят дали жертвите са починали или са само ранени.

Стрелбата е станала в 9:00 часа местно време (17:00 GMT). Заподозреният е бил задържан около 20 минути по-късно, съобщава вестник "Лос Анджелис Таймс".

Изданието се позовава на телефонни обаждания на хора, които се крият вътре в помещенията на училището. Сградата е евакуирана.

Град Тафт се намира на около 190 километра северно от Лос Анджелис. Повече подробности не бяха дадени.

В същото време американският вицепрезидент Джо Байдън съобщи днес, че най-късно до вторник ще представи пред Барак Обама своите предложения относно законодателната уредба за контрола върху огнестрелните оръжия, за да може след това президентът бързо да придвижи промените на правилата в тази сфера.

"Поех ангажимент да му връча моите предложения до вторник", посочи Байдън, който тези дни води разговори с различни действащи лица в боравенето с оръжия - днес трябваше да се срещне със спортни и ловни организации, както и с представители на оръжейното лоби.

Той даде да се разбере, че ще настоява за по-строг контрол върху самоличността на купувачите на огнестрелно оръжие. "Още не съм стигнал до заключение, в момента редактирам препоръките, които президентът ще обсъди", обясни Джо Байдън. Вчера той се срещна с представители на сдружения на жертви на огнестрелни оръжие, както и с лица, работещи в сферата на психическото здраве. Предвиден е и разговор с хора от индустрията с видеоигрите.

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес