Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отложиха делото срещу братя Галеви

12 септември 2013, 12:14 часа • 5869 прочитания

Пак отлагат делото „Галеви“ в Кюстендилския окръжен съд. Причината е новоназначеният адвокат на съпругата на Ангел Христов – Радмила. Той е поискал нова дата за старт на процеса, тъй като не се е запознал с документите по преписката. Николов замества починалия преди повече от месец свой колега Васил Василев.

Искът на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество е за конфискация на 9 луксозни автомобила, недвижими имоти в Ресилово, община Сапарева баня и дялове от фирми на стойност 4 250 189 лв.

В адвокатската колегия в Кюстендил е напуснала и адвокат Нели Икономова, която се е преместила в София. „Тя не може да изпълнява задълженията си в този процес“, обясни юристът Анани Константинов, цитиран от Struma.bg.

По време на последното заседание, което се проведе през май т. г., Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество зададе в писмен вид въпроси към служебните адвокати. Днес съдът трябва да излезе със становище по 14 от тях. Част от въпросите са дали издирваните бизнесмени се познават и откъде с лица от Кипър и Сейшелските острови. Галеви са в неизвестност и обявени за издирване от 3 май 2012 г.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес