Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откриха разширения участък от пътя Слънчев бряг - Бургас

15 юни 2018, 19:25 часа • 2759 прочитания

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие Николай Нанков официално отвориха четирилентовия път Поморие – Слънчев бряг.

"Този път е доказателство за нашите усилия за по-спокоен сезон. Много неща, които обещаваме, ги изпълняваме. Тази година направихме 22 км на АМ “Тракия“, входа на Бургас, пускаме обхода на Ахелой и пътя Ахелой-Поморие. Между другото не знам досега за 30 дни да са направени 40 км. автомагирстала с пълна рехабилитация. Пълна реконструкция. Отделно работим по по-висока гаранция при изпълнение на пътни обекти“, каза министърът на регионалното развитие Николай Нанков, цитиран от "Фокус".

По думите му за обхода на Поморие има 21 жалби има не може да прескочи и да наруши частния интерес. "До края на юли ще приключим с извънсъдебни споразумения, за да можем да стартираме август месец с работата. Няма да затрудним трафика, изцяло ново трасе, извън съществуващото. За догодина остава Северния обход на Бургас. До края на следващата година да изнесем изцяло трафика от АМ „Тракия“ към Слънчев бряг", каза още Нанков.

На церемонията присъстваха премиерът Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие Николай Нанков, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, кметът на Община Бургас Димитър Николов, както и кметовете на почти всички общини от региона депутати от ГЕРБ и Патриотичния фронт, и общински съветници.

С новоизграденото второ платно на първокласния път ще се облекчи трафикът през активния туристически сезон. Новото 4-лентово трасе е с обща дължина над 9 км. От тях 4,4 км са обходния път на Ахелой, а 4,7 км е реконструирания участък между Ахелой и Поморие. Проектите са изпълнени със средства от републиканския бюджет.

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес