Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откараха в болница обявилият гладна стачка от петък протестиращ

05 август 2020, 15:00 часа • 1955 прочитания

Единият от обявилите гладна стачка протестиращ беше откаран в болница. Това е 58-годишният Владимир Генов, който протестира в палатката си пред Министерския съвет. От 31 юли, петък, той гладува в знак на недоволството си срещу правителството - не пие вода или течности, не приема храна.

Днес обаче състоянието му се влошило и останалите протестиращи в палатковия лагер на площад "Независимост" успели да го убедят поне да пие вода и да извикат Спешна помощ, предаде БНТ.

Очакваме всеки момент да изпадне в кома и се надяваме това да не се случи в момента, в който спи. Прегледан е от лекар, предупредени сме, но той изрично заявява, че не иска да търси никаква помощ и да не бъде лекуван в никакво здравно заведение, което е изключено, разбира се, но това е невъзможно, но е декларирал дори това в писмен вид“, казаха малко по-рано хората от палатките пред Министерския съвет.

Рано сутринта пред БНТ той самият каза, че е много отпаднал и може да се изправя само ако се придържа за палатката. В понеделник е бил прегледан от медици, които установили, че кръвната му захар пада.

Генов работи в Италия от 17 години, имал и собствен бизнес, но се върнал, защото е разочарован от институциите. Затова участва в протестите и е обявил гладната стачка. Вижте историята му тук.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес