Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От "Трейс" вярват, че разследването на катастрофата край Своге ще стигне до истината

18 април 2019, 17:08 часа • 4212 прочитания

В позиция, изпратена до медиите, от "Трейс Груп Холд" АД заявяват, че подкрепят своите колеги, които са участвали в рехабилитацията на пътя Мездра-Своге-Нови Искър.

Причина за изявлението на компанията са действията на прокуратурата, която обвини ключови фигури от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) - Светослав Глосов и Дончо Атанасов, както и изпълнителният директор на „Трейс София“ ЕАД - Бисер Иванов заради тежката катастрофа край Своге, при която загинаха 20 души.

От "Трейс" отбелязват още, че продължават да оказват съдействие на компетентните органи и вярват, че разследването ще достигне до обективната истина. Компанията изрично подчертава, че техническият проект на пътя за Своге от една страна съдържа несъответствия с реалните физически данни и ситуация на трасето, а от друга – несъответствия с нормативните изисквания за такъв тип път. Изпълнителят ДЗЗД „Трейс Своге” констатира несъответствие на проекта с реалното съществуващо положение, посочват от "Трейс" - за 29 км от пътя, което включва и обсъждания участък в Своге, са "установени несъответствия между съществуващото положение и проектното, както по отношение на габарита на пътното платно, така и по отношение на съществуващата и проектната ос на пътя".

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес