Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оставката на Дянков не е достатъчна, трябва оставка на Борисов

18 февруари 2013, 12:15 часа • 7795 прочитания

При всички положения това няма да бъде ключ към разрешаването на политическата криза в страната, защото страната вече е в политическа криза. Единствената оставка, която може да създаде условия за решаване на политическата криза е оставката на г-н Борисов.

Това каза пред БГНЕС социологът Цветозар Томов, след като стана ясно, че вицепремиерът Симеон Дянков ще бъде освободен, а на негово място премиерът ще предложи Томислав Дончев да бъде избран за министър на финансите и управление на средствата от ЕС, а министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да бъде избрана за вицепремиер.

Цветозар Томов посочи, че още сутринта в едно телевизионно предаване имало преки призиви за оставката на Симеон Дянков. "Очевидно това е ходът, който предприема Борисов, за да покаже, че правителството се мъчи да се справи с възникналата ситуация. Моето мнение е, че това няма да бъде достатъчно, за да се стигне до преодоляване на тази ситуация", заяви социологът.

Оставката на премиера, според Томов, би създала условия за намиране на политически вариант, при който да се отговори на исканията на хората и да се потърси някакво принципно решение, но не само на проблема с ЕРП-тата. "А и на това, че на стотици хиляди българи е разрушено икономическото всекидневие, за което пряка вина и отговорност носи именно Бойко Борисов, който управлява почти еднолично страната и никакви други оставки не биха могли да създадат такива условия", категоричен е Цветозар Томов.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес