Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Остава сложна обстановката с пожара в Струмяни

01 август 2024, 07:17 часа • 644 прочитания

Пожарът в община Струмяни продължава да бушува, като на моменти огънят под село Цапарево преминава от низов във върхов. Засега няма опасност за къщите в селото, както и за тези в село Кърпелево, чиито жители бяха евакуирани. Имуществото на хората от тези населени места се охранява от служители на МВР, предаде БНТ. 

Още: Огромен пожар край пловдивско село, гори цех за преработка на отпадъци (ВИДЕО и СНИМКИ)

Няма опасност за хората

Двата самолета, които гасиха пламъците от въздуха вчера, заминаха обратно за Франция. Днес в гасенето ще се включват два хеликоптера от авиобазата в Крумово. Очаква се по европейския механизма за защита да пристигнат и два самолета от Швеция, които обаче трябва първо да направят оглед, а активно в гасенето ще се включат от утре.

Нужни са доброволци да се включат в гасенето на пожарите

Вчера от община Струмяни обявиха, че са нужни доброволци, които да се включат в гасенето, но те трябва да са подготвени и да съгласуват действията си с пожарникарите на терен.

Продължава да гори и пожарът при границата ни с Гърция, където огънят е навлязъл от 50 до 100 метра в наша територия. И там борбата с пламъците ще продължи и днес, както от българска, така и от гръцка страна. Пожарът, който гори в Македония в близост до границата ни е почти овладян към този момент.

Още: Няма опасност за населените места в община Струмяни

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес