Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Осигурено е водното спасяване на морски плаж „Дуранкулак“

20 юли 2017, 20:05 часа • 952 прочитания

Администрацията на област Добрич е осигурила водното спасяване на неохраняемия морски плаж „Дуранкулак“, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при проверката си на ивицата. Тя разгледа и действащия там категоризиран къмпинг.

Има много засилен интерес към къмпинг туризма. Тази част на страната се посещава главно от българи, коментира министърът и увери, че нейният експертен екип ще продължи да проучва възможностите за изграждане на регламентирани къмпинги и създаването на повече места за тях. Така по думите й ще бъдат привлечени още пътешественици, любители на този вид туризъм.

Министър Ангелкова посети и плаж „Дуранкулак-север“, който също е неохраняем. Тя направи проверка и на плаж „Балчик-централен“ във връзка с постъпили сигнали.

На наемателя е изпратено предписание за почистване на ивицата, посочи министър Ангелкова. При инспекцията се установи, че на плажа работи пункт с медицинска сестра, но бе констатирано, че са поставени преместваеми обекти извън одобрената от министерството схема за разполагането им. До наемателя на плажа ще бъде изпратено писмо за премахване на обектите според изискванията, каза министърът на туризма.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес