Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Още обсъждат номинациите за главен съдебен инспектор

09 март 2014, 13:52 часа • 11760 прочитания

И днес продължават обсъжданията на номинациите за главен съдебен инспектор в Съюза на съдиите. Резултатите от вътрешносъсловните обсъждания ще бъдат обявени най-вероятно през следващата седмица, заяви председателят на ССБ Таня Маринова пред БНР.

Моментът е критичен, затова полагаме усилие да намерим кандидат, който не само да отговоря на формалнияте изисквания, отбеляза Маринова и допълни: „Процесът продължава, наши колеги обмислят дали да поемат тази отговорност".

Според Маринова, коментарите, че организацията няма да може да излъчи кандидат, са преждевременни: „Живеем с надеждата, че ще успеем. Не зная защо преждевременно всички решиха, че това няма да се случи. Съвсем съзнателно започнахме с идеята, че трябва да има вътрешна консултация".

Задълбочихме дискусията в посока ролята, мястото и бъдещата дейност на Инспектората, уточни още председателят на организацията.

„По никакъв начин не приемам, че магистратите се правят на политици, защото именно това е ролята на съсловната организация - тя трябва да участва в обсъждането на всички въпроси, които касаят съдебните политики, начина на управление на съдебната система", каза Маринова в коментар на репликата на правоъдния министър Златанова за „опита на магистратите да се правят на политици".

 

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес