Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Операция "Митница" сгащи претъпкани от корупция джобове

03 май 2012, 07:15 часа • 9571 прочитания

Операция „Митница” се провежда на ГКПП Капитан Андреево.

Тя е насочена към пресичане на порочни практики за изнудване на преминаващите границата, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Операцията е реализирана в края на работната смяна, когато митничарите са разпределяли събраните от рушвет парични средства.

Открити са банкноти в различна валута.

Предприети са процесуално-следствени действия срещу всички 32-ма души, които са били на смяна, за изясняване на тяхното участие в престъпната схема.

„След 19,30 часа пристъпихме към реализация на операцията за това, което знаехме, че системно се случва – в края на всяка смяна да се разпределя дивидентът или – рушветът, събран от преминаващите”, каза министър Цветанов.

„Колегите влязоха на работните места, където се установи, че се разпределят събраните средства от смяната, от главен митнически инспектор и митнически специалист. Предприети са процесуално-следствени действия срещу всички 32-ма души, които са били на смяна, за изясняване на тяхното участие” – каза министър Цветанов.

Прокуратурата ще прецени за кои от 32-мата има достатъчно доказателства, за да бъдат повдигнати обвинения.

Работата по случая продължава. В момента се извършва преброяване на паричните средства, които са открити разпилени по масата и в помещението, където се е извършвало разпределението на парите. 

За нормалното функциониране на ГКПП Капитан Андреево вечерта също са предприети мерки и новата смяна е влязла в изпълнение на функционалните си задължения.

Редактор: Иво Георгиев

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес